|
Internetowy Fan Klub THE SHADOWS Forum użytkowników IFK - www.ryszardy.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
rycho Site Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ted
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:36 pm Temat postu: Taby |
|
|
| Dzieki za ten link - duzo mozna skorzystac z tych tabulatur |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbyszek.hofmanski
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 9:29 pm Temat postu: NAUKA |
|
|
witam kolegów,ja dopiero zaczynam grać muzykę którą jestem zafascynowany THE SHADOWS i zaczeły się problemy - wyszukać najbardziej zbliżone do oryginałów taby , udało się na forum. Ale proszę o podpowiedz jakie kupić przystawki (dostępne na naszym rynku)i gdzie żeby były podobne efekty jakie słychać u THE SHADOWS . I gdzie znależć podkłady do muzyki THE SHADOWS tym bardziej że nie chodzi o podkład z gutar pro ale taki jak słyszę np.PETER NIEuWENHOVEN grającego na IFK ( coś wspaniałego). Pytań jest jeszcze więcej ale pomału po kolei
Pozdrawiam kolegów z IFK
Zbyszek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jacek1985
|
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 5:53 pm Temat postu: Przystawki |
|
|
Witam!
Odnośnie przetworników to można kupić takie jakie montują w stratocasterach z lat 50 lub 60. Czyli zestaw Fender Original 57/62, Fender Custom Fat 50's, Fender Custom '54.
Są jeszcze dwa zestawy przetworników na których grał i gra w sumie sam Hank Marvin.
Pierwszy zestaw to Seymour Duncan SSL1 Neck i Middle oraz Dimarzio FS-1 na mostku. Ten zestaw był fabrycznie montowany w pierwszych dwóch seriach gitar Hank Marvin Signature Edition i Hank Marvin Autograph Edition stratocaster. A poza tym całe lata 80-te i kawałek 90-tych na nich przegrał Zakup takich trzech przetworników to wydatek jakieś 700zł w polskich sklepach:-)
No i jeszcze są przetworniki Hank Marvin Strat Pickups dostępne oczywiście ale nie takie tanie niestety. Tak wyglądają, link poniżej.
http://www.thomann.de/gb/kinman_hank_marvin_strat_set.htm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ingwai
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli ktoś chce to może sobie ściągnąć z mojego chomika tabulatury The Shadows które kiedyś opracowałem (przerabiałem niektóre taby z netu a niektóre tworzyłem ze słuchu). Kiedyś miałem zamiar wydać to w postaci książki z podkładami, ale pewnie nic z tego nie będzie. Może się komuś przydadzą. Starałem się jak najwierniej rozpisać utwory
pochodzące ze składanki z 1977 - Another 20 Golden Greats
Mój chomik http://chomikuj.pl/Ingwai
Jeśli ktoś będzie chciał jakiś podkład do konkretnego utworu z tych tabulatur to niech pisze na ingwai@wp.pl. Perkusja i bas były robione na drum machinie BOSS Dr 880 a reszta na sekwencerze QY 70. Dograna jest gitara akustyczna na gitarze Variax Acoustic 700 z symulacją Gibsona JS-200 bodajże. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|