Forum Internetowy Fan Klub   THE  SHADOWS  Strona Główna Internetowy Fan Klub THE SHADOWS
Forum użytkowników IFK - www.ryszardy.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Taby The Shadows

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Internetowy Fan Klub THE SHADOWS Strona Główna -> Nuty, taby - kwity
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rycho
Site Admin

PostWysłany: Nie Kwi 20, 2008 2:06 pm    Temat postu: Taby The Shadows Odpowiedz z cytatem

Witam,

taby utworów The Shadows mogą się przydać. link poniżej:
http://members.home.nl/hanevjan/Tabs%20The%20Shadows/
--
Pozdrawiam
Ryszard
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Ted

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 3:36 pm    Temat postu: Taby Odpowiedz z cytatem

Dzieki za ten link - duzo mozna skorzystac z tych tabulatur
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zbyszek.hofmanski

PostWysłany: Sro Cze 02, 2010 9:29 pm    Temat postu: NAUKA Odpowiedz z cytatem

witam kolegów,ja dopiero zaczynam grać muzykę którą jestem zafascynowany THE SHADOWS i zaczeły się problemy - wyszukać najbardziej zbliżone do oryginałów taby , udało się na forum. Ale proszę o podpowiedz jakie kupić przystawki (dostępne na naszym rynku)i gdzie żeby były podobne efekty jakie słychać u THE SHADOWS . I gdzie znależć podkłady do muzyki THE SHADOWS tym bardziej że nie chodzi o podkład z gutar pro ale taki jak słyszę np.PETER NIEuWENHOVEN grającego na IFK ( coś wspaniałego). Pytań jest jeszcze więcej ale pomału po kolei
Pozdrawiam kolegów z IFK
Zbyszek
Powrót do góry
jacek1985

PostWysłany: Czw Cze 24, 2010 5:53 pm    Temat postu: Przystawki Odpowiedz z cytatem

Witam!
Odnośnie przetworników to można kupić takie jakie montują w stratocasterach z lat 50 lub 60. Czyli zestaw Fender Original 57/62, Fender Custom Fat 50's, Fender Custom '54.

Są jeszcze dwa zestawy przetworników na których grał i gra w sumie sam Hank Marvin.
Pierwszy zestaw to Seymour Duncan SSL1 Neck i Middle oraz Dimarzio FS-1 na mostku. Ten zestaw był fabrycznie montowany w pierwszych dwóch seriach gitar Hank Marvin Signature Edition i Hank Marvin Autograph Edition stratocaster. A poza tym całe lata 80-te i kawałek 90-tych na nich przegrałSmile Zakup takich trzech przetworników to wydatek jakieś 700zł w polskich sklepach:-)

No i jeszcze są przetworniki Hank Marvin Strat Pickups dostępne oczywiście ale nie takie tanie niestety. Tak wyglądają, link poniżej.

http://www.thomann.de/gb/kinman_hank_marvin_strat_set.htm
Powrót do góry
Ingwai

PostWysłany: Wto Sie 10, 2010 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli ktoś chce to może sobie ściągnąć z mojego chomika tabulatury The Shadows które kiedyś opracowałem (przerabiałem niektóre taby z netu a niektóre tworzyłem ze słuchu). Kiedyś miałem zamiar wydać to w postaci książki z podkładami, ale pewnie nic z tego nie będzie. Może się komuś przydadzą. Starałem się jak najwierniej rozpisać utwory
pochodzące ze składanki z 1977 - Another 20 Golden Greats
Mój chomik http://chomikuj.pl/Ingwai
Jeśli ktoś będzie chciał jakiś podkład do konkretnego utworu z tych tabulatur to niech pisze na ingwai@wp.pl. Perkusja i bas były robione na drum machinie BOSS Dr 880 a reszta na sekwencerze QY 70. Dograna jest gitara akustyczna na gitarze Variax Acoustic 700 z symulacją Gibsona JS-200 bodajże.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Internetowy Fan Klub THE SHADOWS Strona Główna -> Nuty, taby - kwity Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: